Ervaring

Dit opende mijn ogen

Als architect was ik een 10-tal jaar geleden betrokken bij een verbouwing van woning te Wetteren. Bij mijn eerste bezoek vertelt H. over haar wensen en hoe de situatie onhoudbaar is voor haar gezin. De woning is inderdaad niet zo groot en goed gevuld met meubels en spullen. Zoals we vandaag nog steeds doen, luister ik eerst naar de vragen. En ik vraag door naar dieperliggende motivaties. Zo vertelt H. ook over wat er allemaal in het gezin aan het gebeuren was. Er zijn wat spanning tussen de kinderen en haar. Het loopt niet van een leien dakje.

De impact van de woning op de gezondheid

Ik loop met haar ook even rond in de woning. In één van de kamers rook ik een bijzonder doordringende geur op. Iets in de zin van formaldehyde. Ik herken de geur als iets als je op een oude zolder loopt met spaanplaten. Dit is een kamer die boven een garage zit, wat buiten de hoofdgedeelte van de woning. Ze was later bijgebouwd. Ik ben echt verbaasd van deze doordringende geur (of heb ik een te scherpe reukzin?). Dit was H. nog niet opgevallen en er was zeker ook geen melding gekomen van het kind die er sliep.

En het gesprek gaat verder over extra ruimte, over de wens om iets meer verbinding met de tuin te hebben en ook dat er wat plaats zou zijn voor de snel zieke of vermoeide zoon. Humm, dit wekt mijn nieuwsgierigheid. En H. vertelt verder over haar jong-volwassen zoon die ernstig ziek is. Hij kan zich niet lang concentreren. Hij eet zeer moeilijk en is snel vermoeid. Zijn spijsvertering is niet in orde. Hij heeft ook de wens om ingenieur te worden. Zelf ingenieur zijnde boeit dat steeds om jonge ingenieurs te zien openbloeien, maar dit is blijkbaar totaal in de andere richting aan het gaan. Dat ervaar ik als erg confronterend. En je ziet het als lezer waarschijnlijk al aankomen, deze zoon sliep inderdaad in die éne kamer. In principe is er nog geen bewezen relatie tussen de formaldehyde en spijsverteringsklachten.

Er zijn echter ook nog andere zaken voelbaar in die woning. Dat is alvast mijn indruk bij mijn bezoek. De woning verbouwen zou het probleem niet zomaar oplossen omdat de onderliggende vraag en toestand niet zozeer om een uitbreiding of aanpassing vroeg. Dat is het moment waarop ik H. uitnodigde om niet alleen het dak te vernieuwen, maar ook de kamer te saneren en tenslotte ook energetisch werk te verrichten op de woning en het gezin.

Radionisch zuiveren van de slaapomgeving

Bij de sanering van de kamer bleken inderdaad spaanplaten in de plafonds te zitten, maar achter het dikke behang vonden we ook zwarte schimmels ontdekt. Het fysieke lichaam van haar zoon heeft dus heel wat te verduren gehad en kon ’s nachts en overdag als studerende niet voldoende opladen of recupereren. Ondertussen werd het duidelijk dat de zoon chronisch ziek was aan de dikke darm. Ongeneesbaar enkel behandelbaar met veel restricties in het leven. Een zware operatie zou nodig zijn. Een lastig verdict.

Het was daarom prioritair nodig dat hij onmiddellijk in een gezonde slaapomgeving kwam. Dat is met wat intern gepuzzel ook mogelijk geworden, zodat hij een onbelast kamer kreeg en dat de werken konden uitgevoerd worden.

Voor het energetische werk heb ik een radionische manier ingezet. Dit is een techniek waarbij we het via het energieveld van de woning of persoon te werk gaan met als doel het informatieveld terug naar zijn bron te brengen. Hoe werkt dit nu? Alles is energie en we kunnen in verbinding gaan met die energie via ons bewustzijn en resonantie. Je herkent zeker de situatie dat je gebeld wordt door iemand waar je net aan dacht om zelf te bellen. Dat is resonantie van energievelden. Bij radionica gaan we via een machine via resonantie in verbinding met de subtiele energievelden van een persoon of gebouw. We analyseren het informatieveld en we geven het een duwtje om terug naar zijn bron te gaan. We versterken het zelfherstellend vermogen. Je kan het duwtje zien als een beslissing bvb “ik kan uit deze situatie geraken”. We gaan ook aan de slag met affirmaties als je dat wenst.

H. was bereid hiermee aan de slag te gaan. De kinderen vonden het maar te onverklaarbare techniek. Gezien onze interne ethische code beperkten we ons werk tot H. en de woning van H. Ik en H. schreven aan de gewenste toestand en er volgende al snel een aantal krachtige en mooie affirmaties. We ontdekten ook vele zaken in de subtiele velden en ondersteunden in de harmonisatie hiervan.

Download het Ebook

21 tips voor een vitaliserende slaapplek

Energetisch impact op zowel fysiek als geestelijk

Dit had zijn effect. H. vond terug wat meer rust. De energie van de woning verbeterde en wonderbaarlijk liepen de gezinsrelaties ook stilaan beter. De wat introverte zieke zoon bloeide terug stilaan open en was terug ontvankelijk voor hulp. Die was erg welkom. Het fysieke lichaam was erg afgetakeld en mentaal was het allemaal genoeg. Dit keerde energetisch om. Er werd contact gezocht met psychologe en de artsen rondom hem brachten terug hoop.

Uit de gesprekken die we tijdens dit werk hadden, ter opvolging van de radionische ondersteuning, kwamen ook nog andere aspecten naar boven. Het gezin kwam uit een scheiding. Er was nog behoorlijk veel invloed in opstoten van een alcoholverslaafde vader. En de jonge zoon als ingenieur in spé was ook zoekende naar heel wat perfectie in zijn leven. Het werd dan ook duidelijk waarom ik bij aanvang zaken voelde die niet geheel juist zaten.

We hebben nadien het gezin in verschillende periodes radionisch ondersteund, met pieken tijdens examenperiodes. De levensenergie in de woning ging van 60% naar 92%. Er ontstond een hoopvollere situatie. Ook met de zoon ging het stilaan beter en ontstond er hoop. Die hoop opende voor hem de bereidheid om te gaan samenwerken met een diëtiste en een psycholoog. Ook de artsen rondom hem brachten hoop, niet om de ziekte te genezen, wel om de pijn te vermijden en terug naar een normaal leven te komen. Hij koos zijn weg om hier in te groeien en te ontdekken. Hij ging terug studeerde en slaagde keer op keer voor zijn examens als burgerlijk ingenieur.

Terugblik op de voorbije 10 jaar

In een hartelijk gesprek luister ik aandachtig naar hoe het nu gaat met H. en haar gezin. Ze klinkt opgewekt en is blij met de resultaten. Je voelt nog de sporen van de sporen van de zware tijd : alleenstaande werkende moeder, 3 kinderen, verbouwing, ongeneesbaar zieke zoon, financiële zware druk. Gelukkig is de situatie nu veranderd en zijn de factoren weg. Ze neemt binnenkort de tijd om even bij haar zelf stil te staan en haar zelf terug te herontdekken.

Met haar zoon gaat alles relatief goed. Hij kan een min of meer normaal leven hebben. Hij dient goed op de hygiëne te letten. Hij werkt als ingenieur, heeft een relatie en is gelukkig.
Dat drukt H. ook uit. Ze is gelukkig met de situatie en gelukkig met de ondersteuning die ze destijds ervaarde. Het bracht puntjes van licht en hoop in haar moeilijke situatie.

Stimulans op zelfherstel en balans

Het is duidelijk dat zo’n situatie niet met één ingreep plots van situatie verandert en dat we met het bewustzijn van plekken en mensen aan de slag dienen te gaan. Maar ook dan is er hoop …
Hoop om terug meer bij jouw essentie te komen, hoop dat de plek terug meer bij zijn essentie komt, versterkt. We zijn dan ook dankbaar aan moeder Natuur die ons bijstaat in deze weg, samen met de technologie die we van haar leerden en met de moderne quantumfysische toestellen kunnen versterken.

Radionica is een aanvulling vanuit de energetische geneeskunde om terug balans te brengen bij gebouwen, plekken, personen, teams, organisaties, bedrijven, dieren, … Je kan ermee jouw affirmaties versterken, energievelden reinigen, … en zoveel meer.

Verbeter de vitaliteit van
jouw plek

Creëer een gezonde en gelukkige leefomgeving voor een optimaal welzijn van lichaam en geest, en verbeter jouw levenskwaliteit.